iOS & Android app

Artis

Artis

Klant: Next Empire

Beleef ARTIS in het aardedonker, na openingstijd met de Slaapwandeling App.

Het project in het kort

In opdracht van Next Empire heeft SIMDO gedurende de ontwikkeling van de app development advies gegeven en enkele dagen meegedraaid in de ontwikkeling. Deze bijdrage bestond uit een aantal componenten en optimalisaties in de app.

De app heeft meer interactie gekregen door het toevoegen van een animatie aan de overlay. Deze komt tevoorschijn wanneer je een locatie bereikt en is vervolgens weg te swipen, zoals de eindgebruiker zou verwachten. De animatie is qua performance geoptimaliseerd voor Android en iOS en kwam zowel de navigatie als de gebruikerservaring van de app ten goede.

Tevens heeft SIMDO een deel van de Android versie van de app op zich genomen, zodat ook voor Android gebruikers de navigatie logisch aanvoelde. Dit is gedaan door gebruik te maken van de terugknop zoals te zien is op Android toestellen en de huisstijl van de Slaapwandeling app is toegepast in de navigatiebalk.

Slaapwandeling

Dankzij de Slaapwandeling app kan tijdens het Amsterdam Light Event 2019/2020 de bezoeker van Artis het park na sluitingstijd betreden. De app leidt je op een speelse manier door het park, het bevat geanimeerde illustraties en interactieve challenges. Daarnaast geeft het bezoekers meer informatie over de dieren die ’s nachts te zien zijn.

Een belangrijk aandachtspunt in de app, is het feit dat de kleuren en het lichtgebruik zo ontworpen zijn dat de dieren er in het donker geen hinder van ondervinden.

De Slaapwandeling app is nu beschikbaar voor Android en iOS. De route kan gelopen worden gedurende het Amsterdam Light Event 2019/2020.

Bekijk meer van ons werk