iOS & Android app

CarNext.com

CarNext.com

Klant: Triple

"Een innovatieve manier om de juiste auto te vinden"

CarNext.com

In de media

Het project in het kort

Gedurende een intensieve samenwerking met Triple heeft SIMDO in de zomer van 2019 de CarNext.com Android & iOS app gerealiseerd. De Find My Car-tool was een van de grootste functies. Klanten krijgen hiermee in enkele interactieve stappen een gepersonaliseerde selectie van auto’s samengesteld.

De Find My Car-tool bevat verder de volgende interactieve elementen:
  • Een op Tinder geïnspireerde swiper om je voorkeuren weer te geven.
  • Een verstelbare snelheidsmeter waarmee jij je budget kunt bepalen.
  • Een aantal toggles voor verdere voorkeuren.
  • Maar de app biedt meer functies naast de Find My Car-tool, het is bijvoorbeeld mogelijk om door het gehele aanbod van auto’s te scrollen.
Ook bij de detailweergave van de auto’s hadden interactieve elementen een hoge prioriteit, zoals sliders waarmee de gebruiker alle mogelijke lease-opties kan bekijken.

Daarnaast kon SIMDO door de mogelijkheid om bestaande beeldmateriaal te gebruiken, een 360° weergave van ieder model tonen plus een overzichtelijke galerij.

Naast de Interactieve elementen zou de app al vanaf de launch meertalig worden opgeleverd. Deze vertalingen zijn gekoppeld aan een CMS en kunnen dus zonder tussenkomst van app updates worden bijgewerkt. Bij de eerste versie waren dit een 5-tal talen, in de toekomst zullen dit er meer worden...
CarNext
CarNext

Samenwerking met de klant

Triple, een innovatieve digitale partner, was verantwoordelijk voor concept en design. Zij hebben SIMDO aangehaakt en grotendeels verantwoordelijk gemaakt voor de ontwikkeling en oplevering. Dit omdat Triple met een korte deadline zat en wel wat extra handjes kon gebruiken.

Zij leverden een duidelijk design en een bestaande solide back-end, waardoor SIMDO na kort overleg al snel de eerste regels code kon tikken. Zo is het gelukt om binnen een tijdsbestek van 6 weken een volledige app te realiseren.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in strakke app die meteen inzetbaar was voor CarNext. De app is nu beschikbaar voor zowel Android als iOS.
app lan c ering same n w erking c odering design c on c e p t

Bekijk meer van ons werk